Το cloud computing ξεχωρίζει και η πλατφόρμα ως υπηρεσία κερδίζει δημοτικότητα . Όπως όλα τα άλλα μοντέλα cloud, το PaaS περιλαμβάνει επίσης την εγγραφή και τη χρήση του όποτε χρειάζεται.
Ωστόσο, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή για να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος εφαρμογής μπορούν να φανταστούν χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα ανάπτυξης και εγκατάστασης στο cloud. Οι πάροχοι cloud έχουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες που επικεντρώνονται στο B2B, όχι μόνο στο B2C.
Χαρακτηριστικά μιας πλατφόρμας ως υπηρεσία (PaaS)
Ένας πάροχος υπηρεσιών cloud προμηθεύει τις ομάδες ανάπτυξης με προκατασκευασμένα εργαλεία προγραμματισμού και στοιχεία υποδομής εφαρμογών. Αυτός ο τύπος μοντέλου cloud τρίτων παρόχων διαφοροποιεί το PaaS από τυπικά περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού.
Μαζί με το Software as a Service (SaaS) και το Infrastructure as a Service (IaaS), είναι ένα μοντέλο cloud computing που σας επιτρέπει να αναπτύξετε, να διατηρήσετε και να παραδώσετε μια εφαρμογή. Παραδοσιακά αυτά ήταν ξεχωριστά, και ακόμη και αν οι εταιρείες μπορούσαν να αποκτήσουν μια πλήρη σουίτα, θα έπρεπε να τα εγκαταστήσουν και να τα αποθηκεύσουν σε τοπικές συσκευές. Με αυτές τις λύσεις, οι χρήστες μπορούν να γράψουν κώδικα και να αναπτύξουν απευθείας στο cloud.
Η λύση all-in-one βοηθά τους προγραμματιστές να ενοποιήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών και τα εργαλεία προγραμματιστή τους ταυτόχρονα. Εξοικονομεί χρόνο χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα κομμάτια κώδικα. Επιπλέον, διάφορες ενσωματώσεις τους επιτρέπουν να συλλέγουν πολύτιμα αναλυτικά στοιχεία επιχειρήσεων.
Τι περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες PaaS cloud computing;
Όπως και άλλες υπηρεσίες cloud, το PaaS διαθέτει υποκείμενη υποδομή, δικτύωση, αποθηκευτικό χώρο και διακομιστές. Το σύστημα επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργούν διαφορετικούς τύπους εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν ενδιάμεσο λογισμικό, διαχείριση βάσεων δεδομένων, ανάπτυξη λογισμικού και υπηρεσίες πληροφοριών.
Οι λύσεις PaaS διαθέτουν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί μια σύγχρονη εταιρεία για εφαρμογές λογισμικού και διαχείριση υποδομής. Όταν πρόκειται για διακομιστές, μπορείτε να βρείτε λύσεις με φυσικούς ή εικονικούς διακομιστές, καθώς και έναν απομακρυσμένο διακομιστή και έναν διακομιστή email.
Τα ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, μαζί με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων διαχείρισης βάσεων δεδομένων, εργαλείων ανάπτυξης και περιβαλλόντων, μπορούν να βοηθήσουν οποιαδήποτε διαδικασία ανάπτυξης ανεξάρτητα από την προσέγγιση ή τον τελικό στόχο.
Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα ως υπηρεσία;
Τα συστήματα PaaS τροφοδοτούν το back end μιας εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης, των λειτουργικών συστημάτων, των διακομιστών και των βάσεων δεδομένων. Με άλλα λόγια, οι προγραμματιστές λαμβάνουν τα εργαλεία και το περιβάλλον για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους σε ένα προϋπάρχον back end.
Οι προγραμματιστές μπορούν να εργαστούν από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε και οποτεδήποτε με τη διαχειριζόμενη εξισορρόπηση φορτίου. Αυτό το είδος ρύθμισης επιτρέπει στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στην εμπειρία χρήστη και στο front-end. Ολόκληρο το περιβάλλον συνοδεύεται επίσης με συνεχή ενοποίηση για να παρέχει επιπλέον λειτουργικότητα.
Οι πάροχοι του περιβάλλοντος PaaS εφαρμόζουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και διατηρούν την πλατφόρμα ως σύνολο. Με τη χρήση αυτού του είδους περιβαλλόντων, μειώνονται οι κίνδυνοι ασφάλειας και η ανάπτυξη γίνεται πιο στοχευμένη.
Τύποι πλατφορμών ως υπηρεσία
Οι λύσεις PaaS μπορούν να χωριστούν σε αμέτρητες κατηγορίες. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι που πρέπει να γνωρίζετε.
Open-Cloud ή Open-Platform PaaS: αυτές οι λύσεις μπορούν να είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως εντελώς ανεξάρτητες και ξεχωριστές πλατφόρμες που παρέχουν μεγάλη ευελιξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ιδανικά για υβριδικές επιλογές cloud PaaS.
PaaS για μια υπηρεσία SaaS: αυτού του είδους η λύση συνδέεται στενά με πλατφόρμες SaaS που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως Intuit, Salesforce, και άλλα. Αυτές οι λύσεις PaaS δημιουργούν ένα οικοσύστημα γύρω από μια συγκεκριμένη εφαρμογή SaaS ώστε οι προγραμματιστές να προσθέτουν νέες δυνατότητες που εκτελούνται στη βασική εφαρμογή.
Λειτουργικό περιβάλλον για PaaS: στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί είναι προμηθευτές IaaS που παρέχουν δυνατότητες PaaS. Παρόλο που μπορεί να μην έχουν τις ίδιες λειτουργίες, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που θέλουν να δεσμευτούν σε ένα συγκεκριμένο IaaS. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα PaaS έχουν τη δυνατότητα κλειδώματος προμηθευτή.
Παραδείγματα πλατφορμών ως υπηρεσία
Amazon Web Services
Το AWS Elastic Beanstalk είναι η πιο δημοφιλής λύση PaaS. Το υπέροχο με αυτό είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες του IaaS να δημιουργούν εφαρμογές και συνεχώς προστίθενται νέα εργαλεία ανάπτυξης. Το AWS Elastic Beanstalk είναι ιδανικό για εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε Docker, Java, PHP, Python και άλλες γλώσσες προγραμματισμού.
IBM Cloud
Η IBM προσφέρει μια πλατφόρμα ασφαλείας ανοιχτού κώδικα με απόλυτο έλεγχο του πλήρους κύκλου ζωής της διαδικτυακής εφαρμογής. Οι ομάδες προγραμματιστών μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές διαφορετικές επιλογές παρόχων υπηρεσιών τρίτων επεκτείνοντας τις λειτουργίες.
Google App Engine
Η Google βρίσκεται πάντα στην κορυφή όλων των ψηφιακών υπηρεσιών. Η μηχανή εφαρμογών τους έχει εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας και υποστηρίζει πολλά πακέτα γλωσσών, ενσωμάτωση GitHub και πολλές άλλες πολύτιμες ενσωματώσεις.
Σύγκριση PaaS με περιβάλλοντα ανάπτυξης που φιλοξενούνται εσωτερικά
Με λίγα λόγια, τα παραδοσιακά φιλοξενούμενα περιβάλλοντα ανάπτυξης είναι πολύ κατώτερα από τις λύσεις PaaS. Με απλά λόγια, οι παραδοσιακές επιλογές δεν προσφέρουν μεγάλη ευελιξία ή προσαρμογή. Ταυτόχρονα, οι προγραμματιστές πρέπει να κάνουν μόνοι τους τα περισσότερα πράγματα, όπως:
- εγκατάσταση διακομιστών εφαρμογών
- δημιουργία μιας βάσης δεδομένων MySQL
- διενέργεια διαγνώσεων
- δημιουργία εξαρτήσεων
- εγκατάσταση ενός τείχους προστασίας και φροντίδα για τη συνολική ασφάλεια
- ρύθμιση της πλατφόρμας χρόνου εκτέλεσης
Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνετε πολλές δουλειές για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τον κώδικα. Όχι μόνο το PaaS αφαιρεί όλη αυτή τη δουλειά, αλλά φέρνει επίσης πολλά άλλα οφέλη, όπως:
- προσωρινή αποθήκευση HTTP
- αξιόπιστα αντίγραφα ασφαλείας
- εύκολη κλιμάκωση
- εύκολη ανάπτυξη
- δεν χρειάζεται διαμόρφωση
- γρηγορότερος χρόνος για την αγορά
- δεν χρειάζονται άδειες λογισμικού
Η διαφορά μεταξύ SaaS και PaaS
Η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το SaaS είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο λογισμικό μέσω του Διαδικτύου. Ο πάροχος διαχειρίζεται την πλατφόρμα και την υποδομή της. Ένα καλό παράδειγμα είναι το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης του LiveAgent.
Το PaaS, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ολόκληρο περιβάλλον που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες για τη διαχείριση, την εκτέλεση και την ανάπτυξη εφαρμογών. Αυτό γίνεται χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαχείριση των λειτουργικών τους συστημάτων.
Ουσιαστικά, το PaaS επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται δεδομένα και εφαρμογές καθιστώντας το ιδανικό για εταιρείες, ενώ το SaaS έχει σχεδιαστεί για τελικούς χρήστες.
Try LiveAgent today
LiveAgent is the best-rated and most reviewed all-in-one help desk software.
Αποκάλυψη των πλεονεκτημάτων του PaaS
Ξεκινήστε ένα ενημερωτικό ταξίδι στον κόσμο του Platform as a Service (PaaS) με αυτό το συναρπαστικό βίντεο. Εξερευνήστε τις θεμελιώδεις έννοιες και τα πλεονεκτήματα του PaaS καθώς δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να εξορθολογίσουν τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών τους.
Frequently Asked Questions
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των πλατφορμών ως υπηρεσία (PaaS);
Η χρήση ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης PaaS είναι επωφελής επειδή οι εταιρείες λαμβάνουν: ευέλικτες ενσωματώσεις και υπηρεσίες, ισχυρές δυνατότητες, πολλές προσαρμογές βάσεων δεδομένων, πολλαπλές μισθώσεις, προσαρμόσιμη διεπαφή χρήστη, υποδομή υπολογιστικού νέφους.
Τι περιλαμβάνεται σε μια πλατφόρμα ως υπηρεσία;
Τα στοιχεία cloud του PaaS περιλαμβάνουν την πλήρη υποδομή back-end που απαιτείται για την ανάπτυξη εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει υποδομή δικτύου, επιλογές αποθήκευσης, υπολογιστικούς πόρους, ποικιλία διακομιστών, εργαλεία διαχείρισης βάσεων δεδομένων και υπηρεσίες BI.
Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα ως υπηρεσία;
Το PaaS λειτουργεί ως μια πλατφόρμα που βασίζεται σε cloud που παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον με προσαρμόσιμη διεπαφή. Το περιβάλλον cloud επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται από οποιαδήποτε τοποθεσία, να παρουσιάζουν προϊόντα, να δοκιμάζουν εφαρμογές και να συνεργάζονται σε projects.
Πόσοι τύποι πλατφορμών ως υπηρεσία υπάρχουν;
Υπάρχουν αμέτρητα μοντέλα υπηρεσιών cloud και εταιρείες που τις παρέχουν. Παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής αριθμός λύσεων PaaS εκεί έξω, μπορούμε ελεύθερα να πούμε ότι ο αριθμός τους υπερβαίνει τις εκατοντάδες.
Ποιο είναι ένα παράδειγμα πλατφόρμας ως υπηρεσία;
Μερικά τυπικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τα IBM Cloud, Salesforce, AWS, Google App Engine και άλλα.
Πώς συγκρίνεται το PaaS με τα εσωτερικά φιλοξενούμενα περιβάλλοντα ανάπτυξης;
Το PaaS είναι πολύ ανώτερο από τα εσωτερικά περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πλατφόρμες σε οποιαδήποτε συσκευή έχει σύνδεση στο Internet. Προσφέρουν εσωτερικούς πόρους, πόρους δικτύου και πλήρη έλεγχο της διαδικασίας ανάπτυξης με την αρχική επένδυση.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SaaS και PaaS;
Το SaaS είναι λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι μέσω μιας εφαρμογής που βασίζεται σε συνδρομή. Το PaaS είναι μια ολόκληρη υποδομή που συνοδεύεται από εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λογισμικού cloud.
Αφού κατανοήσετε τι είναι η Πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS), μπορείτε να εμβαθύνετε στα χαρακτηριστικά μιας πλατφόρμας ως υπηρεσία για να καταλάβετε καλύτερα τις δυνατότητές της. Ανακαλύψτε επίσης τι περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες PaaS cloud computing για να δείτε πώς αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας. Μάθετε πώς λειτουργεί η πλατφόρμα ως υπηρεσία και εξερευνήστε τους διάφορους τύπους πλατφορμών ως υπηρεσία. Μπορείτε επίσης να δείτε παραδείγματα πλατφορμών όπως Amazon Web Services και να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ SaaS και PaaS. Τέλος, αν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην εξυπηρέτηση πελατών, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο Θέλετε να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση πελατών σας;.
Σύστημα έκδοσης καρτελών ανοιχτού κώδικα: Είναι κατάλληλο για εσάς;
Ανακαλύψτε τα κορυφαία 5 συστήματα έκδοσης καρτελών ανοιχτού κώδικα για το 2024! Εξερευνήστε τα πλεονεκτήματα, όπως εξοικονόμηση χρημάτων, κοινοτική υποστήριξη, διαφάνεια και καινοτομία. Ιδανικό για επιχειρήσεις που αναζητούν επεκτασιμότητα και προσαρμοστικότητα. Διαβάστε τώρα για να βρείτε το κατάλληλο σύστημα για εσάς!
Το κέντρο επικοινωνίας ως υπηρεσία
Ανακαλύψτε πώς τα κέντρα επικοινωνίας ως υπηρεσία μπορούν να αυξήσουν την ικανοποίηση πελατών και την παραγωγικότητα των εργαζομένων με το LiveAgent. Εξερευνήστε τις διαφορές με τα τηλεφωνικά κέντρα, τους τύπους κέντρων και πώς να μειώσετε τα έξοδα με λύσεις cloud.
Δημιουργήστε μια γνωσιακή βάση και υποστήριξη τεκμηρίωσης με ευκολία
Με το λογισμικό υποστήριξης τεκμηρίωσης του LiveAgent, μπορείτε με ευκολία να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη γνωσιακή βάση με υποστήριξη τεκμηρίωσης, που θα διευκολύνει την αυτοεξυπηρέτηση.
Ένας αποκλειστικός κόμβος με λογισμικό πύλης πελατών
Το λογισμικό πύλης πελατών θα αυξήσει την αφοσίωση των πελατών και τις πωλήσεις. Δοκιμάστε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του LiveAgent και κάντε την εξυπηρέτηση πελατών σας εξαιρετική.